Egy jól felépített weboldal ma lehetőség, holnap elvárás.

Mit gondoljon át Weboldal indítás előttWeboldal készítés előtt - 7even


 

 

 

1.jpgMi a célja a weboldalával? 

Általános céginformációk megosztása? Részletes termékbemutatás? Értékesítés? Nagyon sokan nem gondolják át megfelelően, hogy mit is szeretnének pontosan, emiatt sokan feleslegesen kérnek olyan funkciókat weboldalukhoz, amit egyáltalán nem is tudnak majd használni, azonban pont azok a funkciók, amelyek pedig hasznosak lennének, kimaradnak az ügyfél által kért weboldalból. A legtöbben induláskor minden funkciót megvásárolnak, anélkül, hogy kipróbálnák a weboldalukat valódi működési környezetben, és a továbbfejlesztéseket a valós igények tükrében kérnék. Mi mindig azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy ha valamiben nem biztosak, akkor kérjék kollégáink tanácsát, vagy egyszerűen csak halasszák el az adott funkció megvásárlását, mert sokszor a gyakorlatban derül ki, mire is van szükség valójában. Nálunk pedig maximálisan van lehetőség arra, hogy ügyfeleink a weboldalukat új funkciókkal és megoldásokkal folyamatosan bővítsék.

 

2.jpgMekkora összeget szeretne a weboldal készítésre szánni?

Ha tudja, hogy limitált a keret, amit a weboldala elkészítésére szeretne szánni, akkor mindenképpen kérje kollégáink tanácsát, akik szívesen segítenek Önnek, hogy ár-érték arányban milyen funkciót érdemes weboldalához választania, amelyikkel eléri céljait. Mivel nálunk lehetőség és számos gyakorlati példa is van arra, hogy ügyfeleink a weboldalukat új funkciókkal és megoldásokkal folyamatosan bővítik, Ön is nyugodtan dönthet amellett, hogy bizonyos funkciók megvásárlását későbbre ütemezi. Így nem kell egyszerre nagy összeget belefektetnie a weboldalába, hanem hónapról-hónapra, a tényleges igényeinek megfelelő funkcióval bővülhet weboldala. Azonban ha mégis úgy érzi, hogy minden modul elengedhetetlenül fontos Önnek weboldalához, akkor további segítséget nyújthat a finanszírozásban az ütemezett részletfizetési konstrukciónk.

 

3.jpgMilyen domain néven szeretné weboldalát elindítani, üzemeltetni?

Azt mondják, egy jól kiválasztott webdomain már fél siker! Ezért Ön se hanyagolja el ezt a kulcsfontosságú tényezőt. Weboldala domain nevének megválasztásakor érdemes átgondolni, hogy milyen nyelvű célpiacra szánja a weblapot, mennyire könnyen jegyezhető meg, mekkora esélye van annak, hogy hallás után esetleg elírják a weboldala címét. Ha pedig félreérthető vagy elírható domain név mellett dönt, és biztosra akar menni, akkor javasoljuk, hogy a kiválasztott domain név alternatíváit is védesse le magának, hogy később emiatt ne fájjon a feje, ha a domaint ne adj' isten egyik konkurense vásárolta meg. Munkatársaink a domain regisztrálásában is segítenek Önnek.  

 

4.jpgMennyire gondoskodik weboldala biztonságáról?

Sokan nem is gondolnák, hogy egy rosszul megválasztott tárhely szolgáltató, amelynél a weblapját elhelyezteti, minden a weboldalába tett energia és anyagi befektetését tönkreteheti. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy a weboldalt kiszolgáló szerver környezet mennyire biztonságos. A biztonság alatt itt a szerver, azaz a weblapot kiszolgáló számítógép elektromos áram és internet ellátását, a szervert tároló helyiség megfelelő klíma és egyéb biztonsági paramétereit értjük. Gondoljon bele, mennyire bosszantaná Önt, ha a weboldala azért nem lenne elérhető a látogatók számára, mert a weboldalát kiszolgáló szerver számítógép nem megfelelő biztonsági körülmények között üzemel. Éppen ezért mi ügyfeleink weboldalai számára Európa legmodernebb, legújabb és az egyik legbiztonságosabb szerverkörnyezetében biztosítunk tárhely szolgáltatást. Weboldala igényeihez optimalizáljuk tárhely csomagját, amit folyamatosan monitorozunk, így biztos lehet benne, hogy weblapja számára mindig lesz elegendő tárterület, és weboldalát professzionális szolgáltatás szolgálja ki.

 

5.jpgKi a weboldalának a célcsoportja? A célcsoportjának milyen igényei vannak az Ön weboldalának megjelenésével, tartalmával szemben?

A weboldal sikerességéhez elengedhetetlen, hogy weboldala design-ját, arculatát és tartalmát a célcsoportja, azaz leendő és potenciális ügyfeleinek elvárásaihoz igazítsa úgy, hogy közben az Ön cégének, vállalatának céljait is elérje.
Ha Önnek még nincs céges arculata, logója, akkor grafikus kollégáink készséggel elkészítik Önnek azt a webdesign-nal együtt. A weboldal design megjelenése mellett azonban legalább annyira fontos, hogy a weblapja szövegezése kellőképpen figyelemfelkeltő, egyértelmű és érdekes legyen ahhoz, hogy a látogató hosszabban elidőzzön a weboldalán és elolvassa annak tartalmát. Tudjuk, hogy számos vállalkozásnak nincs külön kommunikációs kollégája, azonban higgye el, érdemes figyelmet szentelnie weblapja szövegezésére is. Nagyon sok weboldalt elegendő egyszer jól megszövegezni, amit azután látogatók százai, ezrei olvasnak majd el. Szakértő kollégáink szívesen segítenek Önnek ebben is.

 

6.jpgMennyire gyakran változó tartalmakat szeretne weblapján feltüntetni, és mekkora kapacitása van ahhoz, hogy a weboldalát naprakészen tartsa?

Számos olyan funkció van, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy a weboldal minél tartalom-gazdagabb legyen. Ezek a funkciók valóban nagyon hasznosak, és a keresőoptimalizálásban nagyon fontos szerepük van. Azonban ezeknek a funkcióknak a hátulütőjük éppen az, hogy nagyon gyorsan elárulják, mennyire frissek rajtuk az információk, mennyire gyakran tartják a weboldal tartalmát karban. Ezért szoktuk azt javasolni, hogy ezeket a funkciókat (pl.: hírek, blog, fórum) csak akkor építtessék a weblapjukba, ha tud is ezek tartalmi naprakészen tartására időt és energiát szentelni. Ha nem tudja ezeket a tartalmakat naponta frissíteni, akkor tartalomgazdagításra kérje kollégáink segítségét, vagy válassza weboldal menedzsment szolgáltatásunkat, (weboldal karbantartás, üzemeltetés) melynek keretében vállaljuk weblapja meghatározott időközönkénti frissítését, aktualizálását.

 

7.jpgWeblapja elkészülte után hogyan szeretné weboldalát népszerűsíteni?

Sokan hajlamosak abba a hibába esni, hogy azt gondolják, elegendő a weboldalt elkészíttetniük, elindítaniuk a weben, majd maguktól özönleni fognak a látogatók. Aki így gondolkodik, az sajnos gyorsan és elég nagyot csalódik. Hiszen kevés dolog van az életben, ami csak úgy az ölünkbe pottyan. A weboldal látogatók pedig aztán végképp nem szoktak "csak úgy" beáramlani az oldalra. A látogatókért nagyon keményen meg kell dolgozni. Felkészült csapatunk azonban ebben is szívesen segít Önnek, akár keresőoptimalizálással, akár internetes PR szolgáltatásunkkal, mellyel egy induló weboldal vagy vállalkozás is gyorsan a potenciális látogatók figyelmének középpontjába kerülhet.

 

8.jpgMitől lesz igazán értékes és hasznos a weboldala az Ön számára?

Végül, de korántsem utolsó sorban ez egy nagyon fontos szempont! Egy weboldal sikeressége nem csak azt jelenti, hogy sokan látogatják és ezáltal Ön sok embernek tudja eljuttatni a nekik szánt információkat, hanem azt is, hogy a weboldala az Ön számára is hasznos információkat közvetít a látogatók felől! Fontos, hogy weblapja mérhető eredményeket hozzon - hány látogató, mennyi ideig tartózkodtak a weboldalon, mit néztek meg, hogyan jutottak el weboldalunkra. Érdemes átgondolnia, milyen információk érdeklik Önt a látogatóiról?
Emellett arra is érdemes gondolnia, hogy weblapját szeretné-e összekapcsolni egy külső új, vagy már meglévő rendszereivel, például egy ügyviteli rendszerrel.

 

9.jpgMennyire fontos a hosszútávon megbízható fejlesztői háttér?

Számos weblap esetében fordul elő, hogy eleinte csak egy egyszerűbb weboldalt szeretne az ügyfél, később azonban, akár pár év elteltével, újabb funkciókkal szeretné bővíteni azt. Ilyenkor nem mindegy az, hogy az oldal korábbi fejlesztője elérhető-e még vagy magára marad az oldal tulajdonosa a weboldalával, és kereshet új webprogramozót, aki sokszor nem szívesen dolgozik mások után, hanem inkább újra programozza az egész weboldalt. Ez pedig azt jelenti, hogy a korábban a programozásra fordított összeg mondhatni "elúszik". Egy webfejlesztésre szakosodott cég esetében ez a probléma kevésbé áll fenn, hiszen a cégen belül egységesek a programozási sztenderdek, így a fejlesztők könnyebben tudnak egymás munkáján továbbdolgozni. Érdemes megfontolni, hogy ha fontos Önnek, hogy a weboldala évekkel később is bármikor bővíthető, alakítható legyen, akkor a weboldal készítést inkább egy stabil háttérrel és több fejlesztővel dolgozó cégre bízza.

Sok ügyfelünk van, akinek már korábban elkezdték programozni a weblapját, de soha nem fejezték be, vagy pedig idővel már nem tudják elérni a weboldal korábbi fejlesztőjét, ezért az egészet újra programoztatják. Természetesen mi ilyenkor szívesen segítünk, de ezen ügyfeleink is jobban jártak volna, ha még azt az esetleg alacsonyabb összeget sem dobták volna ki az ablakon, amit a használhatatlan weboldalukra költöttek.